2015. március 13., péntek

Diéta: Egy hét alatt 3 kilót fogyhatsz levessel


Vége a farsangi szezonnak, de máris a húsvéti finom falatok járnak az eszedben? Talán már előre rettegsz az ünnep alatt felkúszó kilóktól? Böjtölj, karcsúsodj most, hogy vékonyabban, összeszűkölt gyomorral várd az ünnepet. Húsmentes étrenden alapuló diétát ajánlunk.
A diéta lényege, hogy a meghatározott reggeli és uzsonna mellett ebédre és vacsorára is levest egyél. Receptjeink két adagra szólnak.
Reggeli
Vágj félbe egy rozsos zsemlét, és kend meg teáskanálnyi margarinnal. Tegyél bele 3 hajszálvékony szelet füstölt sajtot és 10 dkg kígyóuborkát felszeletelve.
 vagy
Törj össze 1/2 teljes kiőrlésű kétszersültet 1/2 reszelt almával, teáskanálnyi szederlekvárral és 1 pohár vaníliás joghurttal.
vagy
Vágj össze egy teljes kiőrlésű zsemlét, kend meg túrókrémmel. Egyél mellé gyümölcssalátát 1 kiviből, 1 narancsból és 1/2 almából.
Tízórai, uzsonna
20 dkg narancs, vagy kivi vagy grépfrút
Utóvacsora
1-1 szem alma vagy körte
Levesek ebédre és vacsorára
1. nap
Pikáns paradicsomleves
Pucolj meg és kockázz fel 2 fej kisebb hagymát, és közepes tűzön párold meg 2 evőkanálnyi olajon. Tegyél a serpenyőbe 40 dkg konzerv vágott paradicsomot, 1 összevágott piros húsú paprikát, 10 dkg levétől lecsurgatott csemegekukoricát és 2,5 dl húslét. Forrald fel, közben adj hozzá chilit és szárított majoránnát. Ha már forr, adj hozzá 5 dkg durum orsótésztát. Főzd az egészet kb. 15 percig. Közben sózd, borsozd. A felét tedd el vacsorára. Kalória: 335
2. nap
Tofus répaleves
Főzz ki enyhén sós vízben 6 dkg durum tollhegytésztát. Karikázz fel 10 dkg tofut és dobd egy vékonyan kikent serpenyőbe. Süsd kicsit barnára, majd vedd ki, és tartsd melegen. Pucolj meg és apríts össze 2 fej hagymát, és dobd a serpenyőbe. Kicsit futtasd meg, majd adj hozzá 20 dkg karikára vágott pórét, és ugyanennyi sárgarépát.
Néhány percig párold, majd öntsd fel 1/2 liter húslével. Forrald fel, közben dobj bele egy babérlevelet, sózd, borsozd. Lefedve kis lángon főzd kb. 10 percig. Közben szűrd le a tésztát, hagyd lecsurogni, és a tofuval együtt add a leveshez. Melegítsd össze. A felét tedd el vacsorára. Kalória: 320
3. nap
Pestós zellerleves
Pucolj meg és apríts össze 2 gerezd fokhagymát 1 fej vöröshagymát és dobd evőkanálnyi olajra. Futtasd meg, majd keverj hozzá evőkanálnyi paradicsompürét. Kis lángon fedő alatt párold. Közben apríts össze 2 szál szárzellert, 1 póréhagymát, 2 nagy paradicsomot, add őket a hagymához, néhány percig párold össze, majd öntsd fel 1/2 liter kockából főtt húslével. Ízesítsd sóval és kevés rozmaringgal. Közepes tűzön lefedve főzd 10 percig. Végül főzz bele 5 dekányi durum levestésztát. Tálaláskor keverhetsz bele gondolatnyi pestót. A felét most is tedd el vacsorára. Kalória: 280
4. nap
Vegyes zöldséges leves
Főzz ki enyhén sós vízben 7 dkg durum gyufa tésztát, majd szűrd le és hagyd lecsurogni. Tegyél fel forrni 1/2 liter vizet, dobj bele egy húsleveskockát, adjon hozzá evőkanálnyi paradicsompürét. Közben vágj össze egy nagy karalábét, 20 dkg sárgarépát, és add a leveshez. Főzd 5-10 percig. Vágj össze 1 szál pórét, és 10 dkg mélyhűtött vegyes leveszöldséggel együtt tedd a levesbe. 7 perc után add hozzá a tésztát is és forrósítsd fel. A felét tedd el vacsorára, a többit pedig fogyassza el ebédre.  Kalória: 340
5. nap
Kelleves
Főzz kockából 1/2 liternyi húslét. Dobj bele egy ág rozmaringot, egy babérlevelet és egy adagnyi leveszöldséget. Pucolj meg 15 dkg gombát, és 30 dkg zsenge kel-levelet. Aprítsd össze, majd mindkettőt tedd a fazékba. Ha felforrt, adj hozzá 5 dkg durum levestésztát. Főzd további 8-10 percig kis lángon. Közben sózd, borsozd kedvedre. A felét vedd ki egy lábasba, hagyja kihűlni, és tedd el a hűtőbe estére. Kalória: 300

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése