2015. március 13., péntek

Így méregteleníthetjük a szervezetünkben felgyülemlett nehézfémeket és méreganyagokat!


Szervezetünk rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyekkel képes a káros méreganyagokat kiválasztani és kiüríteni. A gond akkor kezdődik, amikor egyre több mesterségesen előállított, adalékanyagokkal dúsított élelmiszereket fogyasztunk, mert az időhiány miatt nem vagyunk képesek egészséges ételeket az asztalra tenni, így rövid idő alatt, sok méreganyag jut be a szervezetünkbe.
A megfelelő méregtelenítés így elmarad, és egyre nő a káros anyagok mértéke, amelytől nem tudunk megszabadulni. Olyan mérgező összetevőket is elfogyasztunk, amelyeket csak az ember állított elő és használ fel az ételek előállításakor, máskülönben a természetben nem fordulnak elő ezek az elemek, így nem is esne bántódásunk, ha csak organikus élelmiszereket fogyasztanánk.
A betegségek ezért egyre gyakoribbak lesznek, hiszen a sejtek nem fognak tudni megfelelően működni. Ennek pedig két oka van: nem jutnak megfelelő, természetes tápanyaghoz, és a sok toxin pedig egyszerűen gátolja, zavarja anyacseréjüket.
Mit lehet tenni?

Természetesen a kulcsszó a méregtelenítés. Ezt viszont szinte állandóan végezni kell, nem elég egy évben kétszer, vagy akárcsak egyszer méregtelenítő kúrát tartani. A szervezet segít a méregtelenítésben, csak annyit kell tennünk, hogy helyesen táplálkozunk, óvjuk a bélrendszer működését, nem terheljük túl és rendszerese 7-9 órát alszunk, naponta mozgunk.
A nyers és organikus élelmiszerek, főként a gyümölcsök és zöldségek hatásosan méregtelenítik a szervezetet. Sokat kell belőlük enni és változatosan. Minél több féle zöldséget, gyümölcsöt használunk fel egy saláta elkészítésénél, annál több nyomelemhez, meg vitaminhoz juttatjuk hozzá sejtjeinket. A citrusfélék különösen segítenek abban, hogy a méreganyagok kiürüljenek szervezetünkből, ezért főként reggel ajánlott egy jó adag gyümölcsöt megenni.
Ma már rengeteg húst fogyasztunk, túl sokat a kelleténél. Őseink csak ritkábban jutottak húshoz, de sokkal jobb volt az egészségi állapotuk, mint a ma emberének. A különböző, antioxidánsokban és vitaminokban gazdag szezonális jellegű zöldségekhez, gyümölcsökhöz könnyebb volt hozzájutni, valamint a gabona- és fűféléket is fogyasztottak, akárcsak a húsevő állatok, hiszen a farkas is tudja, hogy melyik növény mire jó, ezért gyakran be is rágcsálja.
Igyunk, hogy méregtelenítsünk

A víznek önmagában is tisztító hatása van, hiszen lemossa a port, a koszt a tárgyakról, de ugyanez igaz az emberi szervezetre vonatkoztatva is. Kimossa a méreganyagokat, hidratálja a szervezetet, hozzájárul a sejtek egészséges működéséhez. Reggel az első dolgunk legyen, hogy egy pohár vizet, éhgyomorra megiszunk. A vízhez hozzáadhatunk frissen facsart gyümölcsleveket is, ez még jobban beindítja a méregtelenítést.
Ajánlott egy 4 literes méregtelenítő italt is elkészíteni. Ehhez szükség van 300 ml frissen facsart vörös áfonya lére, 3 citrom levére, sztevia ízlés szerint, csípős paprika ízlés szerint. Ezt töltsük fel annyi vízzel, hogy kijöjjön a 4 literes mennyiség, majd próbáljunk meg minél többet meginni belőle egy nap.
A citrom kiegyensúlyozza a szervezet pH értékét, méregteleníti a májat, a vörös áfonya pedig erősíti a veséket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése