2015. március 13., péntek

Miként lehet lapos hasad, edzőterem nélkül?


Ki nem szeretne magának zsírpárnáktól mentes, lapos hasat, akár a reklámokban? Azonban ez mindig kemény fogyókúrákkal vagy edzőtermi programmal jár, amihez nem mindegyikünknek van ideje, hangulata és főként türelme.
Az alábbiakban 7 módszert hozunk, amelyek a legkényelmesebb és legelfoglaltabb embereknek is segít megszabadulni a úszógumitól. A szakértők állításai szerint, ha ezeket követed, hamarosan a régóta megálmodott alak köszön vissza rád a tükörben.
1. Állj mindig vigyázba

– így legalább 2,5 kilóval tűnsz kevesebbnek, állítja Deborah L. Mullen, testnevelés szakértő. Ebben a pilates segíthet, amely bizonyítottan hat a testtartásunkra, általa javíthatók a hibák, és az izmok is fejleszthetők. Jessica Cassity, fitneszedző két pofonegyszerű gyakorlatot ajánl, amelyet otthon, ágyban fekve is űzhetünk, viszont remek hatással vannak a hasizmokra: a.) húzd be a hasad – hanyatt fekve, szorítsd ki az összes levegőt a hasadból, majd ellenőrizd a kezeiddel, hogy az teljesen beesett. Aztán lassan végy újra lélegzetet. Ismételd tízszer; b.) hajlított lábakkal törzsmozgás – ülve hajolj előre addig, míg a mellkasoddal eléred a behajlított térded. Majd térj vissza a kiindulópontra, és csavard el a törzsed jobbra. Ismételd a mozgást, de ezúttal balra fordulva. 8 mozgást végezz, mindkét oldalra.
2. Egy órával korábban bújj ágyba

– így másnap nem leszel kimerült. Ha meg szeretnél szabadulni a hasi párnácskáktól, tudnod kell, hogy az egészséges táplálkozás és a mozgás mellett aludnod is kell. Ha nem pihen a tested, a stresszhormonok párhuzamosan termelődnek a hasi tájék szélesedésével. Michele Olson, az Auburni Egyetem orvosa szerint ugyanis összefüggés van az alváshiány, a stresszes állapot és a testsúly növekedése között. Ezt kutatások eredménye is bizonyítja.
3. Hagyj fel a szénsavas ásványvízzel

– habár egy pohár pezsgő víz igazi megváltás, ha szomjas vagy, amikor megiszod, a buborékok máris puffasztani kezdenek, világosít fel Palinski, táplálkozási szakértő. Emiatt a sima víz ajánlott, naponta 8 pohárral, a megfelelő hidratálásért.
4. Növeld a gabonafélék és fehérjék beviteli arányát

– a Pennsylvania State University kutatói állítják, hogy a gabonafélékben lévő szénhidrátok csodát művelnek a hasi tájék zsírszöveteivel. Tudományos megfigyelésekkel bizonyították, hogy azok a személyek, akik rendszeresen fogyasztanak gabonaféléket, könnyebben megszabadulnak a lerakódott zsírtól, mint azok, akik nem esznek ilyesmit. Ha ezt az étrendet állati eredetű fehérjékkel pótolod, még jobb eredményekre számíthatsz, mutattak rá dán tudósok.
5. Görögdinnyét, desszertként

– a görögdinnye argininban gazdag, amely az az aminósav, amely a zsírok lebontásáért felelős. A Journal of Nutrition szaklap által elvégzett kutatást szerint ugyanis, rendszeres arginin bevitele mellett 3 hónap alatt akár 64%-a is lebontható a zsírszöveteknek. A kísérletet ugyan egereken végezték, de az emberi étrendben is hasonló hatást fejt ki az arginin, izomzatot fejlesztve a cukrok és bevitt zsírok által. Görögdinnye hiányában fogyassz mogyorót, tenger gyümölcseit és magokat, ezek mind tartalmazzák az arginint.
6. Vezesd be az ecetet az étrendedbe

– az ecet erős illatát és ízét ugyanis épp annak az összetevőnek köszönheti, amely a zsírok lerakódása ellen harcol. Ezt a Japán Táplálkozási Egyesület állapította meg. Egy kutatás értelmében, 175 túlsúlyos japán ivott meg naponta 1–2 teáskanál almaecetet, 12 napig. Az eredmény magáért beszélt: megszabadultak súlyfölöslegüktől, és a hasuk is sokkal laposabb volt.
7. Egyél lassan

– ha nyugtalanok vagyunk, az egészséges étellel is „kárt tehetünk” magunkban. Erre szintén a kutatók jöttek rá azáltal, hogy megállapították, ha stresszesek vagyunk, az egészséges táplálékból is nagyobb porciót vagyunk képesek magunkba temetni, ami ugyancsak nem jó a gyomornak. Elissa Epel, szakorvos szerint, úgy szabadulhatunk meg ettől a rossz szokásunktól, hogy minden falatot külön-külön megízlelünk, alaposan megrágunk, és hallgatunk a belső szóra, ami azt súgja, jóllaktam, így abbahagyjuk az evést még mielőtt dugig telepakoltuk volna a gyomrunkat. Ez jó módszer arra, hogy csökkentsd a bevitt ételmennyiséget!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése