2015. március 17., kedd

Íme a szupergyümölcs, ami a leghatékonyabb megelőző fegyvere a cukorbetegségnek!



udtad, hogy az alaszkai áfonya szupergyümölcs, mivel ez az élelmiszer rendelkezik a világon fellelhető egyik legjobb tápértékkel? Az alaszkai áfonya bolygónk egyik leghatásosabb antioxidáns forrása 36 000 ORAC értékkel. Alaszkában 8.000 km hosszan nő az alaszkai áfonya, a világon ennek a legmagasabb az antioxidáns értéke. És ez az a szupergyümölcs, ami gyakorlatilag a leghatásosabb megelőző fegyvere a cukorbetegség kialakulásának?
Míg napi három adag bármilyen gyümölcs 2 %-al, addig az áfonya 26%-al csökkenti a 2-es típusú diabétes kockázatát. Hogy mi az összefüggés a gyümölcs és a cukorbetegség kialakulása között, azt a tudósok az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Szingapúrban tanulmányozták. A kutatásban több mint 187 ezer ember vett részt az Egyesült Államokból. A résztvevők 6, 5 %-a II. típusú cukorbeteg volt, vagyis kb. 12 ezer ember.
Minden négy évben különböző kérdőíveket kellett kitölteniük étkezési szokásaikról, de leginkább gyümölcsfogyasztásukkal kapcsolatosan. A legtöbb esetben a résztvevők almát, banánt, szilvát, körtét, szőlőt, őszi barackot, epret és áfonyát fogyasztottak.
Arról kellett beszámolniuk részletesen, hogy mikor és milyen mennyiségben, milyen típusú gyümölcsöt fogyasztanak inkább. A kérdőívek kiértékelése nyomán a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy az áfonya, alma és a szőlő segít leginkább a cukorbetegséggel szembeni harcban.
Földünk egyik leghatásosabb antioxidáns forrása. Alaszkában, mintegy 8.000 Km hosszan elterülő, rendkívül szélsőséges klímájú területen őshonos.
A U.S. Department of Agriculture által végzett kutatások azt mutatják, hogy 40 különböző másik gyümölccsel összehasonlítva az áfonyának van a legmagasabb antioxidáns szintje.
A Bruswikck Laboratories tudományos kutatóintézet –amely kimondottan az antioxidáns értékek mérésével foglalkozik ORAC skála alapján- további kutatásokat végzett. Az intézet jelentése szerint az alaszkai vad áfonya legalább tízszer nagyobb antioxidáns hatóanyag tartalommal bír, mint a termesztett áfonya és sok más bogyós gyümölcs. ORAC értéke 36.000, ez a világon fellelhető antioxidánsok között a legmagasabb értékek egyike!
Összehasonlítás végett néhány ORAC érték:
gyümölcsök: 600-800 ORAC érték
zöldségek: 700-900 ORAC érték
jobb étrendkiegészítők: 20.000 ORAC érték
alaszkai vad áfonya: 36.000 ORAC érték
Az áfonyában található antioxidánsok visszafordítják a kognitív és mozgási műveletek öregedéssel elkezdődő romlását, lassítja az öregedéssel járó memóriavesztés és a mozgás összehangolásával kapcsolatos rendellenességek kialakulását. Egy másik tudományos napló, a Nutritional Neuroscience írja, hogy az áfonya az állatok esetén fejleszti a memória azon részét, amely a térlátásért felelős.

Amikor testünkbe az egészséges működéshez elengedhetetlen vitaminokat tabletták formájában visszük be, sok esetben örülhetünk, ha azok vitamin és ásványi anyag tartalmának 10-15%-a felszívódik. A Kyani Sunrise természetes, folyadék állagú összetevői lehetővé teszik, hogy a vitaminok, az ásványi anyagok és nyomelemek 90%-ban felszívódjanak és szervezetünkbe beépülhessenek.
Ha a napot 1uncia ( 1 uncia az 1 tasak tartalma, amely körülbelül 2 evőkanálnak fele meg ) Kyani Sunrise-zal kezdi, megadja szervezetének a napi természetes vitamin ás ásványi anyag szükségletét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése