2015. március 13., péntek

Miért csodahatású a túró-lenmagolaj kúra? Megmutatjuk!



Annak ellenére, hogy kevesen ismerik és használják, a lenolajjal elkevert túró kúraszerű fogyasztása régóta az alternatív gyógyászat egyik fontos kelléke. Legnagyobb eredményeket a rákos betegek gyógyításában értek el. Éppen ezért fontos, hogy megismerjük ezt a csodakeveréket.
A lenolaj hatása leginkább az esszenciális zsírsav tartalmának köszönhető, hiszen az egyetlen növényi olaj, mely több Omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint Omega-6-ot.
Az Omega-3 nagyobb egészségügyi hatással rendelkezik, többek közt csökkenti a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, szabályozza a vérnyomást, segítségével megelőzhető az érelmeszesedés kialakulása is. Az esszenciális vagy telítetlen zsírsavak elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez. Ezek előállítására a szervezet nem képes, így külső úton, a táplálkozás során kell bejuttatnunk.
Dr. Johanna Budwig német biokémikus felfedezte, a telítetlen zsírsavak negatív elektromos töltéssel rendelkeznek, ezért vonzzák a túróban található pozitív töltésű kéntartalmú fehérjemolekulákat. Így vízben oldódva olyan értékes lipoproteinek keletkeznek, melyek irányítják a hormon-, enzim-, és vízháztartást, serkentik a mirigyrendszer működését. Vagyis, ha túróval keverjük a lenolajat, még hatékonyabban szívódnak fel az Omega-3 zsírsavak, és sokszorosan fejtik ki hatásukat.
Építsük be rendszeresen mindennapi táplálkozásunkba a túróval kevert lenmagolajat.
Vegyünk 2 evőkanál őrölt lenmagot, másfél evőkanál lenolajat és keverjük el 50 gramm félzsíros túróval. Természetesen ezt az alapkeveréket még tovább ízesíthetjük kedvünk szerint, akár aszalt gyümölccsel, akár zöldségekkel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése