2015. március 17., kedd

Ezek a legfontosabb hatásai a talpmasszázsnak! Tanuld meg te is!


A legtöbb ember számára a masszázs egy nagyon kellemes élmény. Ha egyszer megtanuljuk, hogyan kell helyesen alkalmazni, bármikor használhatjuk testi és lelki egészségünk javítása érdekében, sőt másokon is segíthetünk vele.
A reflexzóna masszázst könnyű elsajátítani, ugyanazok az előnyei, mint más masszázsformáknak, enyhíti a fájdalmat és a stresszt, segít enyhíteni a különböző betegségek tüneteit, sőt megelőzni azokat. Jó eredmények mutathatók ki a krónikus fáradtság, depresszió és erős fejfájás kezelésében is.
A hagyományos kínai reflexológia több száz pontot ismer a talpon, melyek nyomkodásával kezelik a problémát. A test egy nagy energiacsatorna, úgynevezett meridiánok szintjén működik. Megfelelő masszírozással elérhetjük az energia szabad és egészséges áramlását. Ha valahol blokk lépik fel, akkor jelentkezik a betegség.
Íme, néhány tipp, hogyan csökkenthetjük a stresszt, és javíthatjuk a hangulatot.
1. Közérzetjavítás

Fontos az agyalapi mirigy egészséges működése, ennek elérése érdekében a megfelelő pontokat nyomkodjuk a kezeken és a lábakon. A hüvelykujj vagy a lábujj felső részét nyomkodjuk erőteljesen 5-10 percig, amíg érezzük, hogy jobban vagyunk.
2. Koncentrációképesség fokozása

A pajzsmirigy, ha nem működik megfelelőképpen, akkor zavar keletkezik a koncentrációs képességben és a mentális egészségben. A pajzsmirigy reflexpontja szintén a hüvelykujj vagy nagylábujj felső részének közepén található, az alábbi ábra szerint megtaláljuk. Nyomkodásával felfrissülhetünk, de szabályozhatjuk a pulzusszámot és csökkenthetjük a koleszterinszintet is.
3. Stressz és feszültség leküzdése

A masszázs természetesen pihenteti a megfeszült izmokat, de létezik olyan pont is, mely csökkenti a stressz okozta feszültséget. A nagylábujj végének csavaró, körző nyomkodásával csökkenthetjük a feszültséget és a fejfájást.
4. Influenza, megfázás enyhítése

Lehet, hogy hihetetlennek tűnik, hogy a talpunkon keresztül megtisztíthatjuk orrmelléküregeinket, és megszabadulhatunk a megfázástól. A hüvelykujj vagy nagylábujj alján nyomkodva megszabadulhatunk a torokfájástól, a tüdőgyulladástól, serkentve a vérkeringést. Segít szervezetünket megtisztítani a felgyülemlett baktériumoktól, megszabadulni a salakanyagoktól és fertőzésektől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése